Στις ομορφιές της βορείου Άνδρου : παραλία Αγίου Πέτρου-πύργος-Άνω Γαύριο-Σχόλη-Γαύριο!…απολογισμός 5ης πεζοπορίας φροντίδας 2020!

3 DSC 0223 CE91CEBDCF84CEAFCEB3CF81CEB1CF86CEBF 495x400 4r30ZQ

Στις ομορφιές της βορείου Άνδρου : παραλία Αγίου Πέτρου-πύργος-Άνω Γαύριο-Σχόλη-Γαύριο!…απολογισμός 5ης πεζοπορίας φροντίδας 2020!

Κείμενο : Ulli Stahlmann

Φωτογραφίες : Λαμπριάδου Μαρία

Συντονιστής πεζοπορίας : Ιωσήφ Παπαδόπουλος – Ulli Stahlmann

Μια εβδομάδα πριν ο ιός μας απαγορέψει τις υπαίθριες δραστηριότητές μας, την ηλιόλουστη Κυριακή της 8 Μαρτίου 2020 κάναμε μια πεζοπορία στο βορεινό τμήμα του νησιού. Μια ομάδα 14 ατόμων – κάποιοι από αυτούς μας συντρόφευσαν για πρώτη τους φορά και άλλοι  ερχόμενοι σε σχεδόν κάθε πεζοπορία – ανεβήκαμε από την παραλία του Αγ. Πέτρου προς το όμορφο χωρίο Άνω Αγ. Πέτρος.

Μετά από μια σύντομη στάση στον αρχαίο πύργο και ένα μεσημεριανό διάλειμμα στην πλατεία του χωριού με την γραφική πηγή, περπατήσαμε κατά μήκος της κορυφογραμμής προς Άνω Γαύριο. Κάναμε ελαφριά δουλειά συντήρησης του μονοπατιού και απομάκρυνσης πετρών από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τη πεζοπορία μέχρι και που φτάσαμε στην κοιλάδα του Άνω Γαυρίου (ήταν λίγο περιπετειώδης, επειδή είναι ένα απότομο μονοπάτι). Φτάσαμε στο τελικό μας σημείο στο Γαύριο – εγκαίρως για μερικούς συμμετέχοντες από την Αθήνα για να επιβιβαστούν στο  πλοίο, και για άλλους να απολαύσουν ένα γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια.

Εμείς – η ομάδα Andros Routes– ελπίζουμε οι καταστάσεις σύντομα να μας επιτρέψουν να οργανώσουμε την επόμενη πεζοπορίας μας στα υπέροχα μονοπάτια της Άνδρου και να σας ξαναδούμε. Έως τότε … προσέξτε τον εαυτό σας!

The post Στις ομορφιές της βορείου Άνδρου : παραλία Αγίου Πέτρου-πύργος-Άνω Γαύριο-Σχόλη-Γαύριο!…απολογισμός 5ης πεζοπορίας φροντίδας 2020! appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf