Το πρώτο μας newsletter!

Σε αυτό το newsletter περιλαμβάνονται – τα πρώτα βήματα του εγχειρήματος, η αναζήτηση ονόματος και μερικά ευχάριστα νέα για την ανακύκλωση

RECYCLING GREEK NEWSLETTER V2 TINY
COMPOST GREEK NEWSLETTER V2 TINY

Πρώτα βήματα- Ιστοσελίδα

Βασική μας προτεραιότητα επί του παρόντος είναι να συλλέξουμε πληροφορίες για το πως μπορείς να κάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανακύκλωση και κομποστοποίηση στην Άνδρο και να μοιραστούμε οτιδήποτε θα ήθελες να γνωρίζεις σχετικά με αυτά τα θέματα, στη νέα ιστοσελίδα του εγχειρήματος. 

Βρισκόμαστε στη φάση κατασκευής μιας ιστοσελίδας που θα παρέχει εργαλεία και πληροφορίες που θα βοηθήσουν όλους :

  • Στην ανακύκλωση απορριμμάτων- έτσι ώστε λιγότερα απορρίμματα να καταλήγουν στη χωματερή

  • Στην κομποστοποίηση περισσότερων απορριμμάτων κήπου και κουζίνας

  • Στη μείωση πλαστικών μιας χρήσης

 
Η ιστοσελίδα θα παρέχει επίσης :

  • Ένα χώρο για να μοιραζόμαστε καθημερινές ιστορίες σχετικές με τα απορρίμματα

  • Τρόπους που μπορεί ο καθένας να βοηθήσει και να συμμετάσχει

  • Μια πλατφόρμα για να μοιραζόμαστε νέα, δραστηριότητες και γεγονότα σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων σε όλη την Άνδρο

 
Μπορείς να μας βοηθήσεις στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας αυτής – Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θα ήθελες να μάθεις σχετικά ; 

Μπορεί να μην έχουμε άμεσα όλες τις απαντήσεις, ωστόσο οι ερωτήσεις σου θα μας βοηθήσουν να δώσουμε προτεραιότητα στα ζητήματα που είναι σημαντικά για σένα.

COMMUNITY TREE GREEK NEWSLETTER TINY

Πρώτα βήματα- Συμβουλευτική Επιτροπή

Το όραμα για μια πιο καθαρή και πράσινη Άνδρο ανήκει σε όλη την κοινωνία της Άνδρου και όλα της τα μέρη πρέπει να συνεργαστούν για να σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα των απορριμμάτων.

Ξεκινώντας με πρακτικές ενέργειες προκειμένου να επιτύχουμε τον παραπάνω στόχο, σχηματίζουμε σιγά σιγά τη Συμβουλευτική Επιτροπή για το νέο εγχείρημα, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων της Άνδρου, καθώς και πάροχοι υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων που δραστηριοποιούνται στην Άνδρο, χορηγοί και ειδικοί.

Κύριος σκοπός της Επιτροπής είναι να βοηθήσει το εγχείρημα να επιτύχει, παρέχοντας συμβουλές και καθοδήγηση αλλά και εξασφαλίζοντας ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δρουν μαζί με ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Προγραμματίζουμε τη πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αμέσως μετά τη λήξη των θερινών διακοπών.

 

Name search man on beach tiny scaled

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ !

Το εγχείρημα αυτό είναι για όλους τους ανθρώπους της Άνδρου και ποιός άλλος καλύτερος τρόπος απ’ το ξεκινήσουμε επιλέγοντας το όνομα του μαζί ! 

Θα ήθελες λοιπόν να προτείνεις ένα όνομα ; 


Το όνομα που θα επιλέξουμε μαζί θα αποτελέσει το “πρόσωπο” του εγχειρήματος. Θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του λογοτύπου του εγχειρήματος, καθώς επίσης στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εγχειρήματος. Το όνομα αυτό μπορεί να είναι στα ελληνικά, στα αγγλικά, ή και στις δύο γλώσσες. 


Η προθεσμία υποβολής ονόματος λήγει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Recycling Spitaki from above tiny

Μερικά ευχάριστα νέα για την ανακύκλωση !

Ένα σύστημα ανακύκλωσης νέας γενιάς κατέφθασε στη Χώρα ! Ο Δήμος Άνδρου είχε την τιμή να συμπεριληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στη μικρή ομάδα Δήμων από όλη τη χώρα που συμμετέχουν σε ανταποδοτικό σύστημα ανακύκλωσης για πολίτες. Προ λίγων ημερών έφτασε το ένα από τα 4 “σπιτάκια” ανακύκλωσης και τοποθετήθηκε στο παραθαλάσσιο parking του Νημπορειού. Το μηχάνημα αυτό παρέχει ανταποδοτικά οφέλη για την ανακύκλωση πλαστικού, γυαλιού και μετάλλου, με κουπόνια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα supermarket ΑΒ. Εναλλακτικά αν κάποιος προτιμά μπορεί να δωρίσει την ανταμοιβή αυτή στη φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας Αποστολή .

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από το Cyclades Preservation Fund – www.cycladespreservationfund.org

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf