Αυγουστιάτικη πανσελήνος στον αρχαιολογικό χώρο της Υψηλής Άνδρου

Αυγουστιάτικη πανσελήνος στον αρχαιολογικό χώρο της Υψηλής Άνδρου

Αυγουστιάτικη πανσελήνος στον αρχαιολογικό χώρο της Υψηλής Άνδρου

Να μια είδηση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον: “Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας προσκαλεί να απολαύσετε το ολόγιομο φεγγάρι στον Αρχαιολογικό Χώρο της Υψηλής, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός την Κυριακή 22 Αυγούστου από τις 20:00 έως τις 24:00 με ελεύθερη είσοδο.”

Η αφίσα είναι κοινή για όλες τις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η είσοδος ελεύθερη με την τήρηση φυσικά όλων των μέτρων κατά του covid19. Εξαιρετική ιδέα για την πιο όμορφη πανσέληνο του χρόνου!

Η μεγάλη οχυρωμένη πόλη της Υψηλής δεσπόζει στο κέντρο της δυτικής ακτής της Άνδρου. Ιδρύθηκε κατά την Γεωμετρική εποχή (τέλος 10ου – αρχές 9ου αιώνα π.Χ.) και άκαμασε την Ύστερη Γεωμετρική περίοδο (β’ μισό 8ου αι. π. Χ.). Ο αρχαιολογικός χώρος εντοπίστηκε στις αρχές της δεκαετία ςτου 1980. Η ανασκαφική έρευνα έδωσε συμαντικά ευρήματα για την Γεωμετρική και Αρχαϊκή εποχή στις Κυκλάδες. Η Υψηλή είναι ο μοναδικός οργανωμένος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Άνδρο.

The post Αυγουστιάτικη πανσελήνος στον αρχαιολογικό χώρο της Υψηλής Άνδρου appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf