Είναι η παραλία Μπατσίου καθαρή;

Καθαρισμός της παραλίας στο Μπατσί Άνδρου

Παράκτιος καθαρισμός της παραλίας Μπατσίου διοργανώθηκε χθες 28 Σεπτεμβρίου υπό το συντονισμό του Λιμεναρχείου Άνδρου στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας εθελοντικού καθαρισμού ακτών του Οργανισμού «Ocean Conservancy» που συντονίζει στη Χώρα μας, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμος Άνδρος, η ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, τα εγχειρήματα Andros Routes και Καθαρή Πράσινη Άνδρος και εθελοντές.

Ο Λιμενάρχης Άνδρου μίλησε στους μαθητές για τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου είπε ότι πρέπει καθημερινά να διατηρούμε την παραλία καθαρή πετώντας τα σκουπίδια μας στους κάδους, ενώ εθελόντρια του εγχειρήματος “Καθαρή Πράσινη Άνδρος” τους μίλησε για τα μικροπλαστικά και τα πλαστικά σφαιρίδια (nurdles) που βρέθηκαν άφθονα στην παραλία! 

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, συνολικά συγκεντρώθηκαν 50 κιλά απορριμμάτων εκ των οποίων τα 35 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα. Κι όμως, με μια πρώτη ματιά, η παραλία φαινόταν καθαρή! 

Παρόμοιες δράσεις κρίνονται απαραίτητες και τα οφέλη είναι πολλαπλά γιατί εκτός από την περισυλλογή των απορριμμάτων κινητοποιούνται φορείς, ομάδες πολιτών και μαθητών για το κοινό όφελος και αναδεικνύεται η σημασία του εθελοντισμού στις ζωές μας.

Θερμές ευχαριστίες στο Λιμεναρχείο Άνδρου για την πρόσκληση και στους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση!

Ακολουθήστε μας στα Social media για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις δράσεις μας!

https://www.facebook.com/cleangreenandros

https://www.facebook.com/AndrosRoutesGr

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf