Απολογισμός 7ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – κυκλική Απροβάτου

Απολογισμός 7ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – κυκλική Απροβάτου

Κείμενο: Παντελής Σιαμπάνος, Άννα Βούλγαρη
Φωτογραφίες: Παντελής Σιαμπάνος, Χρυσούλα Γραμματικογιάννη, Αντώνης Σάσσαλος
Απόδοση στα αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

Τα Ανδριώτικα μονοπάτια βασίζουν την δύναμη τους στους εθελοντές. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που βασικά, ειδικά και μοναδικά μας αρέσει να περπατάμε στις Ανδριώτικες στράτες. Έτσι η χαρά όλων εμάς των παλαιότερων όταν μπαίνουν στην ομάδα νέοι εθελοντές είναι μεγάλη. Την πεζοπορία φροντίδας στην κυκλική Απροβάτου την οργάνωσαν άψογα οι νέοι συντονιστές του βορείου τομέα, Παντελής Σιαμπάνος, μαζί τον Αντώνη Σάσσαλο, με τη βοήθεια της με την Χρυσούλας Γραμματικογιάννη του υποψηφίου Route Angel Παναγιώτη Λουκάδη και την οργανωτική στήριξη της Κατερίνας Πανταζή. Τους ευχαριστούμε όλους.

Πάμε με κέφι για την επόμενη πεζοπορία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στη διαδρομή Μονή Παναχράντου – Κουρέλι – Σασά – Αλάδου – Αγία Τριάδα – Ζαγορά. Θα επισκεφτούμε τη Ζαγορά! Δήλωστε συμμετοχή, δείτε πληροφορίες εδώ: androsroutes.gr/el/2023_8th_maintenance_hike

Ο Παντελής Σιαμπάνος περιγράφει την πεζοπορία στην ΚΥΚΛΙΚΗ ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023:

Πρώτη φθινοπωρινή εκδήλωση του Andros Routes με την συμμετοχή 28 ατόμων. Πολυεθνική ομάδα αποτελούμενη από Έλληνες, Γάλλους, Ολλανδούς, Ισραηλινούς και μία κυρία από την Ασία.

Η συγκέντρωση γνωριμίας ξεκίνησε στις 10.30 και στις 10.50. ξεκινήσαμε την πορεία μας. Πριν από την συγκέντρωση μοιράστηκαν εργαλεία, σακούλες και γάντια μιας χρήσης σε όσους δεν είχαν. Είναι αξιοσημείωτο ότιι αρκετοί προσήλθαν οργανωμένοι με τα δικά τους εργαλεία. Έτσι σχεδόν όλοι συνεισέφεραν στη φροντίδα του μονοπατιού.

Η κατάβαση έγινε από το βόρειο μονοπάτι μέσα από αναβαθμίδες, αγροικίες και ρεματιές. Καταλήξαμε στην έρημη παραλία στο Κούτσι όπου στέκουν ερειπωμένες δύο αποθήκες συγκέντρωσης κρεμμυδιού, μάρτυρες μια άλλης εποχής. Η Κατερίνα Πανταζή μας είχε πληροφορήσει ότι στην περιοχή καλλιεργούσαν κρεμμύδια, τα οποία συγκέντρωναν στις αποθήκες της παραλίας για να τα φορτώσουν από εκεί σε καΐκια.
Κολυμπήσαμε και ξεκουραστήκαμε για μία ώρα πριν ξεκινήσουμε την ανάβαση που ήταν επίπονη λόγω ζέστης και άπνοιας. Καταλήξαμε στο “μπαλκόνι του Αιγίου” στις 15.00 οι πρώτοι και 15.30 οι τελευταίοι.

Πολλά ευχαριστίες στους συμμετέχοντες που ενεργά συνεισέφεραν στον καθαρισμό του μονοπατιού. Είχαν όλοι επίγνωση του τι σημαίνει διαδρομή φροντίδας και δούλεψαν με συνέπεια για αυτό το σκοπό. Να τονίσουμε ότι τοποθετήθηκαν λίγα σήματα, όπου έλειπαν. Έτσι πλέον τη διαδρομή μπορεί να την περπατήσει απρόσκοπτα όποιος επιθυμεί.

Ραντεβού στην επόμενη διαδρομή φροντίδας!

Από τους RA έλαβαν μέρος ο Αντώνης Σάσσαλος και ο Παντελής Σιαμπάνος, η Χρυσούλα Γραμματικογιάννη, ενώ από τους υποψήφιους RA ο Παναγιώτης Λουκάδης.
Συμμετείχαν 28 άτομα.

Περισσότερα για την ΚΥΚΛΙΚΗ ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ στους συνδέσμους:
androsroutes.gr/el/aprovatou-circular

androsroutes.gr/el/aprovatou-circular-the-balcony

The post Απολογισμός 7ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – κυκλική Απροβάτου appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf