Απολογισμός 12ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – Κατάκοιλος – Άνω Κατάκοιλος – Άρνη – Ρέματα

Απολογισμός 12ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – Κατάκοιλος – Άνω Κατάκοιλος – Άρνη – Ρέματα

Κείμενο: Κατερίνα Πανταζή, Κίμων Ζαφειρόπουλος
Φωτογραφίες: Αντωνης Σάσσαλος, Κίμων Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Πανταζή, Δέσποινα Πέττα
Απόδοση στα Αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, γύρω στις 10 το πρωί, 17 άτομα από πολλά χωριά της Άνδρου αλλά και από Αυστραλία, Ολλανδία και Γερμανία, που δεν πτοηθήκαμε από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, μαζευτήκαμε στην εκκλησιά Ευαγγελίστρια στα Ρέματα. Εκεί μας περίμενε ένα μικρό λεωφορείο για να μας πάει στην πλατεία της Κατακοίλου, στην έναρξη της πεζοπορίας φροντίδας σε τμήματα των διαδρομών 11 και 13. Μετά από τον καθιερωμένο κύκλο γνωριμίας, ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε το μονοπάτι 11 (σύνδεσμος www.androsroutes.gr/el/batsi-katakilos-arni/) προς την Άνω Κατάκοιλο.

Η ανηφόρα μέχρι το Νεκροταφείο μας ξύπνησε, μας ζέστανε και μας επιβράβευσε με μια διπλή θεά, προς την Κατάκοιλο, το Μπατσί και την θάλασσα από την μια, και προς την Άρνη τα Ρέματα τα βουνά και το δάσος από την άλλη. Συνεχίσαμε την πορεία μας στο χωματόδρομο, μέχρι να μπούμε ξανά στο περιτριγυρισμένο από το δάσος μονοπάτι. Σε μια παράκαμψη, επισκεφτήκαμε το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Διασχίζοντας αρκετά ρέματα και λερώνοντας και λίγο τα παπούτσια μας, το μονοπάτι μας οδήγησε στο χωριό της Άρνης. Λίγο πριν αφήσουμε το 11 για να πιάσουμε το μονοπάτι 13 (σύνδεσμος androsroutes.gr/el/kentriki-andros), μαζέψαμε σπασμένα κεραμίδια και άλλα μπάζα που όχι μόνο μολύνουν αλλά καταστρέφουν και οπτικά αυτόν τον πράσινο παράδεισο της Άνδρου. Ο καθένας μας μπορεί να μάζεψε λίγα και να μην κουράστηκε, αλλά συνολικά συγκεντρώσαμε 5 σακούλες μπάζα!

Μπαίνοντας στο πιο δασωμένο τμήμα της διαδρομής μας, ξεκινήσαμε να κατηφορίζουμε προς τα Ρέματα. Όλη η διαδρομή ήταν ένα μαγικό τοπίο όπου μέσα από το χαλί των πεσμένων κίτρινων φθινοπωρινών φύλλων, ξεπρόβαλαν κυκλάμινα δίνοντας το χρώμα τους στο χειμώνα που πλησιάζει. Στο τέλος της διαδρομής, πάνω στο ποτάμι των Ρεμάτων που ρέει ασταμάτητα όλο το χρόνο, τον Αρνιπόταμο, ανάμεσα στα πλατάνια και τα νερά, μοιραστήκαμε το φαΐ που ο καθένας είχε φέρει και ήπιαμε ένα ποτηράκι τσίπουρο για να το γιορτάσουμε.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην πεζοπορία φροντίδας που με τα βήματα και την εργασία τους κρατούν ανοιχτές τα μονοπάτια της Άνδρου και ιδιαιτέρως τον Κίμωνα Ζαφειρόπουλο (σύνδεσμος www.androsroutes.gr/el/portfolio-item), Route Angel της διαδρομής 13 που μοιράστηκε μαζί μας αντριώτικο ρακί και τις άκρως δελεαστικές γευστικές δημιουργίες του!

Σας περιμένουμε στην επόμενη πεζοπορία φροντίδας την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου να ανακαλύψουμε μαζί κι άλλες υπέροχες διαδρομές του νησιού μας!

The post Απολογισμός 12ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – Κατάκοιλος – Άνω Κατάκοιλος – Άρνη – Ρέματα appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf