Απολογισμός 14ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – κυκλική διαδρομή Παλαιόπολης!

Απολογισμός 14ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – κυκλική διαδρομή Παλαιόπολης!

Κείμενο και φωτογραφίες: Παντελής Σιαμπάνος, Κατερίνα Πανταζή
Απόδοση στα Αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων συναντηθήκαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης, για την τελευταία πεζοπορία φροντίδας του 2023.

Συνολικά 18 άτομα, αρκετοί για πρώτη φορά συμμετείχαν σε πεζοπορία φροντίδας του Andros Routes, ντόπιοι αλλά κυρίως Ανδριώτες της Αθήνας που επισκέπτονταν την Άνδρο για τις διακοπές των Χριστουγέννων και ένα ζευγάρι Ολλανδών. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που σε αυτήν την πεζοπορία είχαμε και τέσσερα παιδιά: τη Μαρίνα, την Ελένη, τη Γεωργία και τον Άγγελο-Φανούριο. Φυσικά τα παιδιά ήταν οι αρχηγοί της πεζοπορίας!

Η πεζοπορία ξεκίνησε με τον καθιερωμένο κύκλο γνωριμίας στο προαύλιο του Μουσείου. Ξεκινήσαμε την κάθοδο προς την παραλία και είχαμε την τύχη να χαρούμε το γλυκό τοπίο της Κάτω Παλαιόπολης με ανοιξιάτικο καιρό και δυνατό ήλιο. Η Παλαιόπολη είναι ένα περιποιημένο χωριό με άφθονα νερά και υπέροχη θέα. Όταν φτάσαμε στην παραλία για το διάλειμμά μας, μας περίμενε μια ξεχωριστή έκπληξη: ένα κοπάδι δελφινιών που έκαναν θαλάσσια παιχνίδια! Όλοι, μικροί και μεγάλοι, απολαύσαμε αυτό το σπάνιο θέαμα.

Η διαδρομή βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και οι μόνες εργασίες που κάναμε ήταν συλλογή σκουπιδιών και καθαρισμός βλάστησης. Μας πήρε 2.5 ώρες για το σύνολο της πορείας μας.

Ελπίζουμε να επαναλάβουμε σύντομα τη διαδρομή σε συνδυασμό με επίσκεψη στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες για το ομαδικό πνεύμα και την καλή τους διάθεση! Καλή χρονιά!

The post Απολογισμός 14ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 – κυκλική διαδρομή Παλαιόπολης! appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf