Απολογισμός 2ης πεζοπορίας φροντίδας 2024, κυκλική διαδρομή Καππαριάς!

Κείμενο: Κατερίνα Πανταζή
Φωτογραφίες: Κατερίνα Πανταζή, Αντώνης Σάσσαλος, Nicole Visser
Απόδοση στα Αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

Σταθεροί στο 15νθήμερο ραντεβού μας, το Andros Routes πραγματοποίησε τη 2η πεζοπορία φροντίδας για το 2024 το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην κυκλική διαδρομή της Καππαριάς. Ανάμεσα στους 17 συμμετέχοντες από Καππαριά, Κόρθι, Φελλό, Γαύριο, Στιβάρι, Χώρα, Αθήνα, ΗΠΑ και Ολλανδία, οι περισσότεροι ήταν γνώριμοι των πεζοποριών φροντίδας, καλωσορίσαμε όμως και αρκετούς που συμμετείχαν για πρώτη φορά και μας χαροποίησαν ιδιαίτερα με τον ενθουσιασμό τους.

Προτού καλά καλά ξεκινήσουμε την πεζοπορία, η πρόεδρος και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς μας υποδέχτηκαν στο παλιό Δημοτικό Σχολείο όπου μας μίλησαν για το έργο και τις δράσεις τους … και φυσικά μας φίλεψαν κεράσματα για να ξεκινήσει όμορφα η πεζοπορία μας! Παρών και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Τσαούσης.

Μέσα από την καλά σηματοδοτημένη διαδρομή, περιπλανηθήκαμε στον οικισμό των Μωρακαίων, το Τζέο, το Πέρα Χωριό πριν καταλήξουμε στο Μεγάλο Χωριό (Καππαριά). Στο διάβα μας θαυμάσαμε μερικούς από τους 29 περίφημους περιστεριώνες του χωριού που ακόμα αντιστέκονται στο χρόνο και τη φθορά, τις πηγές, τις αναβαθμίδες της κοιλάδας, τα μεγάλα πέτρινα σπίτια, τα εκκλησάκια, τον εγκαταλελειμμένο οικισμό και ακούσαμε μια εκδοχή για την προέλευση του ονόματος της Καππαριάς … από το καπάρο που δινόταν για να καπαρώσουν ως νύφη ένα κορίτσι όταν γεννιόταν!

Και κάπου μέσα σε αυτήν την ομορφιά, μια δεύτερη έκπληξη μας περίμενε: ένα καλάθι φρούτα και μπουκέτα από ζουμπούλια για τις κυρίες της πεζοπορίας από τα χέρια του Route Angel της διαδρομής Στέλιο Βαρθολομαίο!

Η πεζοπορία μας σε πολύ ευχάριστο κλίμα, φαινόταν από την αλληλεπίδραση και τα χαμόγελα των πεζοπόρων αλλά και από τις αμέτρητες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν. Η διαδρομή ήταν πολύ περιποιημένη αλλά ωστόσο καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μια μεγάλη σακούλα σκουπίδια και να καθαρίσουμε λίγη βλάστηση.

Μετά από όλα αυτά, φτάνοντας στο σημείο του τερματισμού, για να τριτώσει το καλό, μας περίμεναν κι άλλα κεράσματα! Καφές, αναψυκτικά και το απαραίτητο ρακί κερασμένα από τον πρόεδρο της Κοινότητας Νίκο Μανέτα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καππαριάς, τον πρόεδρο της Κοινότητας Καππαριάς και κυρίως τον εθελοντή Route Angel Στέλιο Βαρθολομαίο που μοιράζονται την αγάπη για τον χωριό τους υποδεχόμενοι τόσο θερμά τους πεζοπόρους των μονοπατιών της Άνδρου!

Ελάτε κι εσείς να περπατήσετε μαζί μας και να γνωρίσετε την Άνδρο μέσα από τα μονοπάτια της. Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Andros Routes εδώ www.androsroutes.gr/el/newsletter και μάθετε όλες τις δράσεις μας.
Ραντεβού στην επόμενη πεζοπορία φροντίδας σε δύο εβδομάδες!

The post Απολογισμός 2ης πεζοπορίας φροντίδας 2024, κυκλική διαδρομή Καππαριάς! appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf