Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου περπατάμε από τα Λιβάδια μέχρι το Βακόνι και επισκεπτόμαστε το Σπήλαιο Φόρος!

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου περπατάμε από τα Λιβάδια μέχρι το Βακόνι και επισκεπτόμαστε το Σπήλαιο Φόρος!

To Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ελάτε να περπατήσουμε από την ανατολική ακτογραμμή στην κατάφυτη ενδοχώρα στη διαδρομή Λιβάδια – Βραχνού – Προφήτης Δανιήλ – Πετριάς – Φάλλικα – Αλαδινού – Βακόνι και να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Φόρος!

Καταπράσινη διαδρομή στην όμορφη οροσειρά του Γερακώνα. Οι όμορφες θέες προς την κοιλάδα της Μεσαριάς, οι ρεματιές και οι δασικές συστάδες, οι γραφικοί οικισμοί του Βραχνού, των Φαλλίκων, του Αλαδινού, το Σπήλαιο Φόρος και το τοξωτό γεφύρι του Αλαδινού με τις πολυάριθμες πηγές, μόλις μερικά από τα θέλγητρα.

Συναντιόμαστε στο Βακόνι και με πουλμανάκι μεταφερόμαστε στα Λιβάδια
Η πεζοπορία μας ξεκινά από τα Λιβάδια με κατεύθυνση το Βραχνού κατά μήκος όμορφης “στενής” κι εν συνεχεία ανηφορικά προς τον Προφήτη Δανιήλ.
Περνώντας από τον ιστορικό οικισμό Πετριά κινούμαστε για Φάλλικα και Αλαδινού, το τοξωτό γεφύρι με δυνατότητα παράκαμψης και επίσκεψης στο Σπήλαιο Φόρος για όσους το επιθυμούν (είσοδος 5 ευρώ)
Καταλήγουμε στο Βακόνι

Βαθμός δυσκολίας: μεσαία-δύσκολη

Απόσταση : περίπου 8 χλμ ή 9 χλμ για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν το Σπήλαιο Φόρος

Στο διάβα μας κλαδεύουμε τυχόν αυξημένη βλάστηση, μαζεύουμε σκουπίδια και πού και πού μαζεύουμε κανένα πετραδάκι… με τα πατήματά μας βοηθάμε να μείνει η στράτα ανοιχτή !

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: θα λάβετε ενημερωτικό μήνυμα μετά τη δήλωση συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

ΩΡΑ: 10.30

ΛΗΞΗ: 15:30

Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ή έως ότου συμπληρωθούν οι θέσεις, στον σύνδεσμο: 

https://www.androsroutes.gr/el/hike_participation/

Υπάρχει όριο συμμετοχών και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΛΑΦΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΑΖΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ: κλαδευτήρι, χειροπρίονο, σακούλες σκουπιδιών, γάντια

Η συμμετοχή σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων & προϋποθέσεων Andros Routes https://www.androsroutes.gr/el/hike_advice_roules/

The post Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου περπατάμε από τα Λιβάδια μέχρι το Βακόνι και επισκεπτόμαστε το Σπήλαιο Φόρος! appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf