Ανακαλύπτοντας την κληρονομιά της Άνδρου

Η δράση “Ανακαλύπτοντας την κληρονομιά της Άνδρου”
με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η δράση σχεδιάστηκε και υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον Ιούνιο του 2021.

Δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσω της δράσης είναι:
ανάπτυξη ψηφιακού εργαλείου καταγραφής, χαρτογράφηση και φωτογράφηση σημείων ενδιαφέροντος πεζοπορικού δικτύου 240 km. Καταγράφηκαν συνολικά 4.244 σημεία, μεταξύ άλλων 951 σημεία φυσικού ενδιαφέροντος και 1073 σημεία ανθρώπινων κατασκευών. Καταγράφηκαν 302 ζημιές σε ξερολιθικούς τοίχους κατά μήκος των διαδρομών και 1305 διασταυρώσεις με οδούς
βιβλιογραφική έρευνα για επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος και συγγραφή πάνω από 400 σύντομων πληροφοριακών κειμένων
σχεδιασμός χαρτών για κάθε πεζοπορική διαδρομή του δικτύου, με σημεία ενδιαφέροντος, τεχνικά χαρακτηριστικά και πληροφορίες περιήγησης
σχεδιασμός ενημερωτικού φυλλαδίου για τα εγχειρήματα του φορέα με έμφαση στο πεζοπορικό δίκτυο

 

2015 May 4 OK 2
Seminario Ian22 2023 1 495x400 a2sI1n.jpeg

Μια εξαιρετικά σημαντική ανάγκη του φορέα μας, που κάλυψε η επιχορήγηση, ήταν η διαμόρφωση γραφείου με αποθηκευτικό χώρο και ο πλήρης εξοπλισμός του. Υλοποιήθηκαν ποικίλες εργασίες για τη διαμόρφωση του, όπως αρχιτεκτονική μελέτη, σχεδιασμός επίπλων εργασίας, ηλεκτρολογικός σχεδιασμός και μελέτη φωτισμού, κατασκευή γυψοσανίδας, διαμόρφωση κουζίνας και επιγραφής. Ο χώρος εξοπλίστηκε με videoprojector, ηχητικό σύστημα, ξυλόσομπα, μικρό ψυγείο, είδη κουζίνας και μπορεί να φιλοξενήσει δράσεις 40 ατόμων.
Στο χώρο γραφείου έχουν ήδη φιλοξενηθεί ήδη δύο σεμινάρια, εκπαίδευσης Ευρωπαίων ειδικών σε εξειδικευμένη πιστοποίηση ποιότητας πεζοπορικών διαδρομών και επιμόρφωσης τοπικών παραγωγών Άνδρου στην προβολή των προϊόντων τους σε συνάρτηση με την κληρονομιά της Άνδρου, ενώ προγραμματίζονται κι άλλες δράσεις αξιοποίησης του χώρου!

Ο φορέας μας για το μεγαλύτερο διάστημα λειτουργίας του από την ίδρυση του το 2009 έως το 2022 λειτουργούσε χωρίς χώρο γραφείου και αποθήκευσης εξοπλισμού και υλικών απαραίτητων για τις σταθερές και έκτακτες δράσεις του και ουσιαστικά σε χώρους που παραχωρούνταν από εθελοντές του ή χορηγούς.
Η δυνατότητα επιχορήγησης που δόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για τον φορέα μας, καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα πέραν των υπολοίπων δράσεων να αποκτήσουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο γραφείου, συναντήσεων και αποθήκευσης.

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf