“Σπιτάκι” Ανακύκλωσης

Η ανακύκλωση μπορεί να είναι ανταποδοτική !

Ένα σύστημα ανακύκλωσης νέας γενιάς κατέφθασε στη Χώρα ! Ο Δήμος Άνδρου είχε την τιμή να συμπεριληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στη μικρή ομάδα Δήμων από όλη τη χώρα που συμμετέχουν σε ανταποδοτικό σύστημα ανακύκλωσης για πολίτες. Προ λίγων ημερών έφτασε το ένα από τα 4 “σπιτάκια” ανακύκλωσης και τοποθετήθηκε στο παραθαλάσσιο parking του Νημπορειού. Το μηχάνημα αυτό παρέχει ανταποδοτικά οφέλη για την ανακύκλωση πλαστικού, γυαλιού και μετάλλου, με κουπόνια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα supermarket ΑΒ στην Άνδρο. Εναλλακτικά αν κάποιος προτιμά μπορεί να δωρίσει την ανταμοιβή αυτή στη φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας Apostoli.

Το μηχάνημα ανακύκλωσης λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Εργαζόμενος της εταιρείας διαχείρισης του μηχανήματος “Ανταποδοτική” βρίσκεται δίπλα στο μηχάνημα διαθέσιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα.

Το μηχάνημα ανακύκλωσης διαθέτει 3 οπές στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε τα ανακυκλώσιμα σας, μια για τα πλαστικά μπουκάλια και δοχεία, μια για τα μεταλλικά κουτάκια και μια για τα γυάλινα. Τα διαφορετικά αυτά είδη ανακυκλωσίμων ξεδιαλέγονται από ειδκούς ενσωματωμένους σένσορες που διαβάζουν τα barcodes των δοχείων καθώς τα τοποθετείτε στο μηχάνημα. Ο διαχωρισμός των υλικών καθιστά πολύ ευκολότερη με τον τρόπο αυτό την ανακύκλωση τους ώστε να ανακτηθούν νέα υλικά. Ότι τοποθετείται στο μηχάνημα συμπιέζεται ή σπάει σε κομματάκια από το μηχάνημα ώστε να μειωθεί ο όγκος του υλικού, σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 90%.  Recycling Machine Crushed cans tiny
Recycling Coupon for use in AB Supermarket tiny

Για κάθε μπουκάλι ή κουτάκι αλουμινίου που βάζετε στο μηχάνημα σας επιστρέφονται 3 λεπτά με τη μορφή κουπονιού. Αφού τοποθετήσετε όλα σας τα μπουκάλια ή/και δοχεία, πατήστε το πράσινο κουμπί για να πάρετε το κουπόνι σας (που έχει τη μορφή απόδειξης), το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε σε καταστήματα AB. Εναλλακτικά, πατώντας το κουμπί της δωρεάς, δωρίζετε το αντίστοιχο ποσό στη φιλανθρωπική οργάνωση “Αποστολή”. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την “Αποστολή” κάνετε κλικ εδώ.

Τα ακόλουθα υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν στα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης :

  > Πλαστικά μπουκάλια και δοχεία
  > Γυάλινα μπουκάλια
  > Κουτάκια αλουμινίου
  > Μεταλλικά κουτάκια

Τοποθεσία

Το μηχάνημα ανακύκλωσης τοποθετήθηκε στο παραθαλάσιο parking του Νημπορειού στη Χώρα. Η τοποθεσία φαίνεται με κόκκινο στον χάρτη παρακάτω. Τρία ακόμη τέτοια μηχανήματα θα έρθουν σύντομα στην Άνδρο και θα τοποθετηθούν στο Κόρθι, το Μπατσί και το Γαύριο.

Video για τα “σπιτάκια” ανακύκλωσης στη Χώρα της Άνδρου

Video ειδήσεων της ΕΡΤ για το σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο οποίο συμμετέχει η Άνδρος

Άλλοι σύνδεσμοι

Δελτίο τύπου που ανακοινώνει την τοποθέτηση του μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη Χώρα
https://www.androsfilm.gr/2020/08/12/sti-diathesi-ton-andrioton-to-spitaki-tis-anakiklosis/

Η εταιρεία “Ανταποδοτική” που είναι αρμόδια για τη λειτουργία των μηχανημάτων αυτών
https://www.antapodotiki.gr/en

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα “Αποστολή”
http://mkoapostoli.com/el/

αΡΝΗΘΕΙΤΕ

Αρνηθείτε τα πλαστικά μιας χρήσης

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ

Σκεφτείτε σαν να μην υπάρχουν απορρίμματα και επαναχρησιμοποιείστε

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ

Μια φορά δεν αρκεί, ανακυκλώστε με περίσκεψη

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf