Ο Σύλλογος Μαινήτων πρωτοπορεί και δείχνει πώς μια μεγάλη γιορτή μπορεί να γίνει πράσινη και καθαρή!

mainites

Στο φετινό πανηγύρι της Παναγίας της Κουμούλου, που πραγματοποιήθηκε φέτος την Κυριακή 22 Αυγούστου, ο Σύλλογος Μαινήτων πρωτοπόρησε και έδωσε το παράδειγμα για το πώς μια διοργάνωση μπορεί να γίνει πράσινη και καθαρή: σέρβιρε 150 μερίδες φαγητού σε επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη χρησιμοποιώντας τόσο τη δική του οικοσκευή, όσο και την οικοσκευή που διαθέτει ο φορέας μας, στο πλαίσιο του νέου εγχειρήματος “Καθαρή, Πράσινη Άνδρος” και η οποία χρησιμοποιήθηκε στα 2 πολυήμερα Φεστιβάλ Πεζοπορίας- Andros on Foot Festivals- το 2018 και 2019 αντίστοιχα και πιο πρόσφατα, στην αθλητική διοργάνωση Andros Experience.

Η απόφαση του Συλλόγου Μαινήτων να μη χρησιμοποιήσει κανένα πλαστικό μιας χρήσης ήταν πολύ σημαντική ώστε να αποφευχθεί ο μεγάλος όγκος απορριμμάτων που παράγονται συνήθως σε τέτοιες διοργανώσεις με αρνητικό αντίκτυπο για το περιβάλλον και τη διαχείριση των αποβλήτων. Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου, κα Δέσποινα Χατζόγλου, κάθε χρόνο, μετά το πανηγύρι, πλαστικά και σκουπίδια συλλέγονταν από τον περιβάλλοντα χώρο και τις αιμασιές του χωριού καθώς τα σκόρπιζαν οι άνεμοι. Από φέτος αυτό δε συμβαίνει.

Χάρη στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη, αποφεύχθηκε η χρήση τουλάχιστον 150 πλαστικών πιάτων, 150 πλαστικών πιρουνιών και 150 ποτηριών μιας χρήσης που θα κατέληγαν στα σκουπίδια! Επιπλέον, ανακυκλώνοντας τις συσκευασίες των ποτών και κομποστοποιώντας τα υπολείμματα των φαγητών, τα μόνα απορρίμματα που τελικά κατέληξαν στα σκουπίδια ήταν… χαρτοπετσέτες! 

Χαιρόμαστε πολύ που συνεισφέραμε κι ελπίζουμε και άλλοι φορείς και σύλλογοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Συλλόγου Μαινήτων! Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να δανειστείτε την οικοσκευή για κάποια εκδήλωση που διοργανώνετε, στείλτε μας ένα email στο info@androsresearchcenter.org.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στο Σύλλογο Μαινήτων!

clean green andros

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από το Cyclades Preservation Fund – www.cycladespreservationfund.org

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf