Επίσκεψη της Βρετανικής Πρεσβείας και του CPF στην Άνδρο για τους “Πράσινους εθελοντές”

1637056430275

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου υποδέχτηκε εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας της Αθήνας και του Cyclades Preservation Fund στα πλαίσια του προγράμματος Cyclades Green Volunteers που έχει ήδη φιλοξενήσει 4 εθελοντές στην Άνδρο κι έχουν προσφέρει πολλά και στα δύο εγχειρήματα της οργάνωσης Andros Routes και Καθαρή Πράσινη Άνδρος.

Η εθελόντρια Ulli Stahlmann ως μέλος της συντονιστικής ομάδας του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου τους καλωσόρισε και παρουσίασε την οργάνωση και τα εγχειρήματα Andros Routes και Καθαρή Πράσινη Άνδρος. Γνώρισαν από κοντά την Lizzie και τον Russell, τους δύο Βρετανούς εθελοντές που επέλεξαν το νησί της Άνδρου για να προσφέρουν γενναιόδωρα βοήθεια στη συντήρηση των μονοπατιών. Σύντομα όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο μονοπάτι 15Α κοντά στο Γαύριο και είδαν από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που απαιτούνται για τη συντήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών: βάψιμο πινακίδων που σηματοδοτούν τα μονοπάτια, καθαρισμός με τσάπα που διευκολύνουν τα βήματα των περιπατητών, κλάδεμα της βλάστησης.

Οι εκπρόσωποι της Πρεσβείας ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για τα δύο εγχειρήματα και συγκεκριμένα για την πιστοποίηση των μονοπατιών, το θεσμό του Route Angel, τη μόλυνση από τα πλαστικά, τα προβλήματα διαχείριση των απορριμμάτων, την εκστρατεία Πίνουμε Νερό Άνδρου, την εμπλοκή τόσο των κατοίκων όσο και των πολιτιστικών συλλόγων στη συντήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών, αλλά και τις πεζοπορίες φροντίδας. Τέλος, η Ulli τόνισε τη σημασία των εθελοντών στην υποστήριξη του έργου της οργάνωσης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους τρεις επισκέπτες να λένε ότι θα ήθελαν να επιστρέψουν στην Άνδρο για να περπατήσουν στα μονοπάτια της αλλά και να λάβουν μέρος σε μια από τις τακτικές πεζοπορίες φροντίδας.

Το πρόγραμμα Cyclades Green Volunteers αποτελεί πρωτοβουλία του Cyclades Preservation Fund με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας της Αθήνας. Από το Σεπτέμβριο έως και σήμερα, 4 εθελοντές έχουν προσφέρει εθελοντική εργασία στην Άνδρο και άλλοι 2 εξ αποστάσεως.

Διαβάστε τι έγραφε η πρώην Βρετανίδα Πρέσβης Κέιτ Σμιθ για το Andros Routes: https://www.athensvoice.gr/life/travel/greece/459488_i-andros-tis-kate-smith

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf