Κυκλική Απροβάτου: Μπαλκόνι στο Αιγαίο

Κυκλική Απροβάτου: Μπαλκόνι στο Αιγαίο

Κείμενο: Άννα Καλατζή
Φωτογραφίες: Όλγα Καραγιάννη, Αντώνης Σάσσαλος, Άννα Καλατζή
Απόδοση στα αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

Όπως το περιμέναμε να συμβεί δεν μπορούμε χωρίς το κόσμο και ο κόσμος δεν μπορεί χωρίς εμάς ….μετά τη πραγματοποίηση της τελευταίας πεζοπορίας φροντίδας στη διαδρομή 4 ….μας λείψατε πολύ… και οι συχνές ερωτήσεις και τα αιτήματα για νέα πεζοπορία δεν μας άφησαν ασυγκίνητους… έτσι αποφασίσαμε να οργανώσουμε κατακαλόκαιρη πεζοπορία έκπληξη για τους φίλους και πιστούς του Andros Routes. Και τι άλλο θα μπορούσε να έχει αυτή η ειδικής αποστολής πεζοπορία; Εκτός από τη φροντίδα του μονοπατιού που είναι το στάνταρτ… έπρεπε να έχει θάλασσα, κολύμπι, θέα στο απέραντο γαλάζιο, ανδριωτικη κουζίνα για γαστρονομικες απόλαυσης μετά το τέλος της πεζοπορίας… και ποιά διαδρομή τα συνδυάζει όλα αυτά; Μα η κυκλική του Απροβάτου!!!! 10.30 η συνάντηση και 11.00 αρχίσαμε να κατηφοριζουμε τη διαδρομή με σημείο έναρξης το “Μπαλκόνι του Αιγαίου “. Και όπως υποδηλώνει το όνομα της ταβέρνας αυτής που θα μας περίμενε με λαχταριστά πιάτα στο τερματισμό, η διαδρομή όπως τη κατεβαίνεις είναι στη κυριολεξία “Μπαλκόνι στο Αιγαίο “.

Αγροτική διαδρομή με απίστευτη θέα στο πέλαγος που απλώνεται μπροστά και χαρίζει στο σημείο αυτό ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλεματα στο Αιγαίο. Αρχίσαμε τον ελαφρύ καθαρισμό με βλέμμα προς τη φύση τριγύρω και τη παραλία του Κουτσι μπροστά, να μην αφήνει τη κούραση και τη ζέστη να μας καταβάλλει. Η ομάδα των περιπατητών καταπληκτική…ένα μωσαϊκό εθνικοτήτων (Έλληνες εσωτερικού και εξωτερικού, Ιταλοί, Ελβετοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί)… συναντήθηκαν στο μονοπάτι και αυτόματα δέθηκαν με μία περίεργη χημεία… απολαμβανοντας ο ένας τη παρέα του άλλου!

Τη κυκλική διαδρομή τη κατεβήκαμε δεξιόστροφα και σε κάτι περισσότερο από τα μισά της διαδρομής των 4,5 χιλιομέτρων ήμασταν στη παραλία του Κουτσι με το χοντρό βότσαλο και τα εντυπωσιακά πετροχτιστα ερείπια. Κάποιοι κολύμπησαν, κάποιοι λιάστηκαν, κάποιοι απόλαυσαν τη σκιά του δέντρου και όλοι μαζί μετά από μία ώρα διάλειμμα περίπου αρχίσαμε να ανεβαίνουμε από την άλλη πλευρά του κύκλου της διαδρομής. Εδώ οι απαιτήσεις καθαρισμού ήταν σαφώς λιγότερες αφού αυτή η πλευρά είναι πιο ξηρή από τη άλλη που έχει πλούσια βλάστηση και νερά.

Γύρω στις 15.30 η ώρα φτάσαμε πάλι στο σημείο εκκίνησης…ακριβώς την ώρα που το στομάχι αρχίζει να ενοχλεί και η φαντασία να περιορίζεται μόνο σε γαστρονομικά πιάτα!!! Φυσικά δεν τολμούμε να αποχαιρετήσουμε ξανά και να ανανεώσουμε το ραντεβού για το Σεπτέμβρη… όσο εσείς μας ζητάτε..τόσο εμείς θα φροντίζουμε να σας φέρνουμε σε επαφή με τις διαδρομές της Άνδρου… μας ενώνει η ίδια αγάπη και τρέλα … μείνετε συντονισμένοι λοιπόν και βλέπουμε..ποιο θα είναι το επόμενο βουνίσιο μονοπάτι και σε ποιά παραλία θα μας οδηγήσει…για να σβήσουμε τη κάψα του καλοκαιριού!!!

The post Κυκλική Απροβάτου: Μπαλκόνι στο Αιγαίο appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf