Πεζοπορία μεσούντος του ανδριώτικου καρναβαλιού 2023 στη “φαρδιά στράτα” ή στον “αρβανίτικο δρόμο”

Πεζοπορία μεσούντος του ανδριώτικου καρναβαλιού 2023 στη “φαρδιά στράτα” ή στον “αρβανίτικο δρόμο”

Κείμενο: Βιολάντη Βρατσάνου
Φωτογραφίες: Μαρία Λαμπριάδου

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023, παραμονή Αποκριάς, έγινε πεζοπορία φροντίδας στο μονοπάτι νο 9, Στραπουριες-Απροβατου, στη λεγόμενη “φαρδιά στράτα” ή «αρβανίτικο δρόμο». Η εκκίνηση έγινε στο γήπεδο των Στραπουριών γύρω στις 11.30. Οι συμμετέχοντες ήταν 22 άτομα (εκ των οποίων ένα κοριτσάκι 7 χρονών) και 5 σκυλιά! Στάση και παρουσίαση της ομάδας έγιναν στη πηγή του Πιτροφού, όπου προσεφερθη ρακί και καλουδια στους συμμετέχοντες.

Ο καιρός βοήθησε, αέρας μεν, αλλά όχι βροχή. Το τοπίο υπέροχο, η θέα στη δυτική ακτογραμμή εκπληκτική. Όλοι απόλαυσαν εκ του υψηλού τις Μένητες, τον Πιτροφό, την Παλιόπολη και τ’ Απροβάτου, όπως επίσης και τους καταρράκτες στη Παλιόπολη. Η κατάσταση του μονοπατιού καλή, αν εξαιρέσει κανείς τις πεσμένες ξερολιθιές από το περασμα του χρόνου και το πέρασμα των κατσικιών που λυμαίνονται στη περιοχή.

Ο τερματισμός έγινε στο “Μπαλκόνι του Αιγαίου” γύρω στις 16.30. Κάποιοι από τους περιπατητές απολαύσανε γεύμα στη ταβέρνα, οι περισσότεροι όμως προτιμήσανε να γυρίσουν σπίτι τους, ίσως για να προετοιμαστούν για το Καρναβάλι. Και του χρόνου!!

The post Πεζοπορία μεσούντος του ανδριώτικου καρναβαλιού 2023 στη “φαρδιά στράτα” ή στον “αρβανίτικο δρόμο” appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf