Πεζοπορία φροντίδας 2023: Μοναστήρι Παναχράντου – αρχαιολογικός χώρος Ζαγοράς

Πεζοπορία φροντίδας 2023: Μοναστήρι Παναχράντου – αρχαιολογικός χώρος Ζαγοράς

Κείμενο: Άννα Καλατζή
Φωτογραφίες: Gerard Kramer
Απόδοση στα Αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

Με καλοκαιρινό καιρό μέσα στην Άνοιξη, που μπήκε και επίσημα με την εαρινή ισημερία πραγματοποιήθηκε η 4η πεζοπορία του 2023, στις 26 Μαρτίου, την ίδια δηλαδή ημέρα με την αλλαγή της ώρας… που κάποιους μπέρδεψε και έχασαν το ραντεβού!!

Ώρα 09:00 η συνάντηση της ομάδας στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας κοντά στη Σταυροπέδα για τη μεταφορά μας με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναχράντου. Αφού πήραμε τις ευλογίες του Μοναστηριού δια του αντιπροσώπου της πεζοπορικής Ομάδας μας, Πατέρα Παναγιώτη, που μπήκε στο χώρο για επίσκεψη και προσκύνηση με αρκετούς πεζοπόρους, ξεκινήσαμε τη πεζοπορία μας στο μονοπάτι 7 του δικτύου , μέσα σε μία ατμόσφαιρα που δεν ξεχώριζες αν είναι ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή… Η Φύση κατ’ ανθισμένη και πολύχρωμη, μαρτυρούσε ότι έχουμε αφήσει το χειμώνα οριστικά πίσω μας και όλα γύρω αναγεννιούνται… ενώ η θερμοκρασία και ο ήλιος, που από τα πρώτα μέτρα της πεζοπορίας μας έκανε να βγάζουμε ό,τι περιττό, να βάζουμε καπέλα και να πασαλειβόμαστε με αντηλιακά… πρόδιδε ένα πρόωρο καλοκαιράκι!!

Η Ομάδα μας κατηφόριζε εισπράττοντας όλα τα ευεργετήματα της Φύσης και του τοπίου, που επενεργούν ευεργετικά στη ψυχή και το νου και σιγά σιγά διέκρινες τη χαρά και την εφορία στα βλέμματα και τα χείλη. Εθελοντές του Andros Routes μαζί με τους πεζοπόρους που πήραν μέρος για ένα ευχάριστο περίπατο με τη παρέα τους ή με την οικογένειά τους και το κατοικίδιό τους, βοηθούσαν στο ρυθμό του περπατήματος να απομακρύνουν πέτρες και να καθαρίζουν με τα βήματά τους το terrain από τη γρήγορα πια ανερχόμενη βλάστηση, να κόβουν κλαδιά που εμπόδιζαν και να επιθεωρούν τη σήμανση του μονοπατιού.

Η διαδρομή μήκους 8 χιλιομέτρων, συνδέει το Μοναστήρι, που βρίσκεται στη πράσινη ενδοχώρα, με τη ξηρή δυτική ακτογραμμή , διασχίζοντας την οροσειρά του Γερακώνα με τη πλούσια βιοποικιλότητα. Ένα υπέροχο αγροτικό τοπίο με εντυπωσιακές θέες αρχικά προς τη χερσόνησο της αρχοντικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια προς τα Δυτικά , οδηγεί και τερματίζει στον αρχαιολογικό χώρο της Ζαγοράς με το βλέμμα στο πέλαγος και στο μακρινό παρελθόν του πρώτου οικισμού του νησιού.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στη προσπάθεια του εγχειρήματός μας και που σας αισθανόμαστε κοντά μας. Stay tuned για την επόμενη πεζοπορία μας , η οποία θα είναι κοντά σιμά στις διακοπές του Πάσχα….με αντίστοιχα χρώματα , αρώματα και πινελιές από τη πασχαλινή φύση και τα ανδριώτικα έθιμα!!!

The post Πεζοπορία φροντίδας 2023: Μοναστήρι Παναχράντου – αρχαιολογικός χώρος Ζαγοράς appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf