Απολογισμός 4ης πεζοπορίας φροντίδας 2024, διαδρομή 18 Λιβάδια – Βακόνι

Απολογισμός 4ης πεζοπορίας φροντίδας 2024, διαδρομή 18 Λιβάδια – Βακόνι

Κείμενο: Μυρτώ Αποστολοπούλου
Φωτογραφίες: Σοφία Σταλμπουτζή, Αντώνης Σάσσαλος, Κατερίνα Πανταζή
Απόδοση στα Αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

17 Φεβρουαρίου, 4η πεζοπορία φροντίδας για το 2024, στη διαδρομή Λιβάδια-Βραχνού-Προφήτης Δανιήλ-Πετριάς-Φάλλικα-Αλαδινού-Βακόνι. Η προσέλευση των συνοδοιπόρων, πολύ καλή.19 άτομα από Φελλό, Άγιο Πέτρο, Γαύριο, Κόρθι, Μπατσί, Μεσαριά, Χώρα, επίσης από Αθήνα, Ολλανδία και Η.Π.Α! Όλοι υπέροχοι και ορεξάτοι!
Επιτέλους μύρισε χειμώνας! Η μέρα γλυκά συννεφιασμένη, με αρκετό αέρα και η θερμοκρασία γύρω στους 12 βαθμούς.

Συναντηθήκαμε στο Βακόνι και οι περισσότεροι από εμάς, μεταφερθήκαμε με πούλμαν στα Λιβάδια, στην αρχή της διαδρομής, όπου βρεθήκαμε με τους υπόλοιπους. Ανεβαίνοντας προς Βραχνού, θαυμάσαμε την πανέμορφη θέα της Χώρας και των γύρω χωριών της. Το κρύο της ημέρας λειτούργησε ευεργετικά.

Μετά τα Βραχνού συναντήσαμε τον Προφήτη Δανιήλ και τον ερειπωμένο οικισμό του Πετριά. Η θέα πανοραμική, το βουνό καταπράσινο και ζωντανό, οι μυρωδιές μεθυστικές! Φτάσαμε στα Φάλλικα, ένα περιποιημένο και όμορφο χωριό στους πρόποδες της Μονής Παναχράντου. Από εκεί, κατηφορίσαμε προς Αλαδινού και κάναμε μία στάση στο υπέροχο πετρόχτιστο γεφύρι του χωριού. Εκεί η ομάδα χωρίστηκε. Οι περισσότεροι συνέχισαν σε παρακλάδι του μονοπατιού, ώστε να επισκεφθούν το σπήλαιο Φόρος, που άνοιξε ειδικά για εμάς. Οι υπόλοιποι συνέχισαν προς το τέλος της διαδρομής.

Το μονοπάτι, σε γενικές γραμμές ήταν σε καλή κατάσταση. Πάντα χρειάζεται ένα μικρό ρετουσάρισμα, το οποίο φυσικά και πράξαμε. Δυστυχώς μαζέψαμε και αρκετά σκουπίδια.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!
Ραντεβού στην επόμενη πεζοπορία φροντίδας την Κυριακή 3 Μαρτίου!

The post Απολογισμός 4ης πεζοπορίας φροντίδας 2024, διαδρομή 18 Λιβάδια – Βακόνι appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf