Απολογισμός 11ης πεζοπορίας φροντίδας στην διαδρομή Βουρκωτή-Κατακαλαίοι-Πυθάρα-Αποίκια-Χώρα!

Απολογισμός 11ης πεζοπορίας φροντίδας στην διαδρομή Βουρκωτή Κατακαλαίοι Πυθάρα Αποίκια Χώρα!

Κείμενο, Φωτογραφίες: Βαλεντίνη Δεσκουλίδου
Απόδοση στα Αγγλικά: Κατερίνα Πανταζή

Το Σάββατο 1η Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η 11η πεζοπορία φροντίδας της φετινής πεζοπορικής χρονιάς, στην πανέμορφη διαδρομή 2 (Βουρκωτή – Κατακαλαίοι – Πυθάρα – Αποίκια – Χώρα).

Σημείο συνάντησης το Νειμποριό στη Χώρα, όπου ξεκίνησε το πούλμαν με τους πεζοπόρους για την ορεινή Βουρκωτή. Φτάνοντας εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε το χωριό ηλιόλουστο, ενώ συνήθως το βλέπουμε μέσα σε πέπλο ομίχλης. Αφού κάναμε τον κύκλο της γνωριμίας, ξεκινήσαμε οι 10 συμμετέχοντες πεζοπόροι τη διαδρομή. Λίγα κλαδέματα, λίγα αυτοκόλλητα για βελτίωση σήμανσης που είχαν ξεβάψει από τον ήλιο και περισυλλογή κάποιων σκουπιδιών στο διάβα μας.

Περάσαμε το όμορφο πέτρινο γεφύρι της Βουρκωτής και συνεχίσαμε ανάμεσα απ τις φτέρες που λόγω υψομέτρου είχαμε τη χαρά να θαυμάσουμε. Στην κορυφή του βουνού πριν τους Κατακαλαίους, φάνηκε μπροστά μας η Χώρα, ενθουσιάζοντας όσους δεν είχαν ξενακάνει τη διαδρομή, αλλά όσες φορές και αν την έχεις δει αυτή τη θέα, πάντα σου κόβει την ανάσα.

Στους Κατακαλαίους είδαμε το όμορφο μονοπάτι 2b και ήπιαμε νερό απ’ την κρυσταλλένια πηγή του. Εκεί συναντήσαμε και τους Πεζοπόρους Χαλανδρίου, μια πολυπληθή ομάδα που είχε έρθει στο νησί για 2ήμερο περπάτημα. Ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι από τη φύση και τα μονοπάτια και μας έδωσαν συγχαρητήρια για το έργο του Andros Routes.

Φτάνοντας στη Σάριζα κάναμε άλλη μια μικρή στάση για νερό στην ιστορική και ξακουστή πηγή, όπου μας αναζωογόνησε και μας έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε.

Περάσαμε το υπέροχο πέτρινο γεφύρι των Αποικίων και συνεχίσαμε προς την τελευταία ανηφόρα της διαδρομής. Μετά το δρόμο που οδηγεί στην Αγία Μαρίνα, θαυμάσαμε για άλλη μια φορά τη θέα της Χώρας που εμφανίστηκε μπροστά μας πιο ζωντανή και κοντινή αυτή τη φορά και κατηφορίζοντας φτάσαμε πάλι στο Νειμποριό απ όπου ξεκινήσαμε. Εκεί είχαμε τη χαρά να δουν οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου και τα είδη μας και να ενισχύσουν το σκοπό μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά τους και ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι μια και αυτή ήταν η τελευταία πεζοπορία της σεζόν. Έπιασαν απότομα πολλές ζέστες και τα βουνά θέλουν προσοχή και σεβασμό με τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Σας περιμένουμε στις πεζοπορίες μας από φθινόπωρο να υποστηρίξετε το έργο του Andros Routes, συμμετέχοντες στις ομαδικές πεζοπορίες φροντίδας, αλλά και γιατί όχι και ως ΝΕΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας.

The post Απολογισμός 11ης πεζοπορίας φροντίδας στην διαδρομή Βουρκωτή-Κατακαλαίοι-Πυθάρα-Αποίκια-Χώρα! appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf