Πεζοπορία φροντίδας στο μονοπάτι νο.1, Κούλουμα 2022 στα Λάμυρα

Πεζοπορία φροντίδας στο μονοπάτι νο.1, Κούλουμα 2022 στα Λάμυρα

Κείμενο: Άννα Καλατζή
Φωτογραφίες: Ματθαίος Μανσόλας, Βαλεντίνη Δεσκουλίδου

Και τελικά ο τολμών νικά… ή αλλιώς πρέπει πάντα να έχουμε θετική σκέψη… ή μήπως αν θες κάτι πολύ τότε συνηγορεί μαζί σου το σύμπαν; Μάλλον αυτό το τελευταίο!!! Ναι αυτό!!! Σίγουρα αυτό!!!

Γιατί όταν η οργανωτική ομάδα του ANDROS ROUTES άρχισε νωρίς το πρωί της Καθαρής Δευτέρας να κάνει τηλεφωνική δημοσκόπηση για το αν ο κόσμος που δήλωσε συμμετοχή θέλει να γίνει η προγραμματισμένη πεζοπορία παρά το ρίσκο της βροχής… οι απαντήσεις δεν αφήναν περιθώριο για ακύρωση.

Και ο υπέροχος και θαρραλέος κόσμος, είχε δίκιο!!! Ώρα συνάντησης 10.30 στις Μένητες. Μεταφορά στη Χώρα και εκκίνηση της πεζοπορίας στις 11.00 υπό τη σκέπη πυκνής συννεφιάς και δυσοίωνων μετεωρολογικών προβλέψεων. Βρεγμένο terrain… αλλά τι με αυτό; Super διάθεση!!!
Ξεκινήσαμε από τον αστικό ιστό της Χώρας για να βρεθούμε σε λίγο να ανηφορίζουμε από τους κάμπους προς τα Υψηλού. Η θέα προς τη Χώρα πίσω, όσες φορές γυρίζαμε το κεφάλι, μαγευτική.

Υψηλού και Μεσαθούρι, με τις φορτωμένες πορτοκαλιές και λεμονιές τους και τα περιποιημένα σπίτια και κήπους, ξύπνησαν λίγο από το λήθαργο του βαρύ χειμώνα που πέρασε με το χαρούμενο πέρασμα της πεζοπορικής ομάδας… και εκεί 400 μέτρα πριν τα Λάμυρα, ήρθε το σύννεφο… και το σύννεφο έφερε βροχή… αλλά τι με αυτό; Και η περιπέτεια μέσα στη ζωή είναι.

Και στο Δημοτικό Σχολείο Λαμύρων μας περίμενε η έκπληξη. Η Λαμυριανή εθελόντρια του ANDROS ROUTES, Βιολάντη Βρατσάνου μαζί με ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» είχαν ετοιμάσει ήδη το Σαρακοστιανό Τραπέζι! Λαγάνα, ελιές, ταραμοσαλάτα, χαλβάς, ρακί και φυσικά το ακορντεόν της Βιολάντης να υποδέχεται τους πεζοπόρους.

Και το σύννεφο έφυγε, και το κέφι ήρθε και το ρακί μας ζέστανε και ο χορός άρχισε στην αυλή του Σχολείου. Ταγκό, βαλς, συρτό, μπάλος, χασαποσέρβικο, συρτάκι, σούστα, ζωναράδικο… και άντε να κόψεις το κέφι της όμορφης ομάδας για να συνεχίσουμε προς Μένητες…

Αλλά οι ωραίοι άνθρωποι τα βλέπουν όλα ωραία… και ξεχυθήκαμε ξανά στο μονοπάτι προς Μένητες, αγναντέψαμε την υπέροχη και καταπράσινη κοιλάδα της Μεσαριάς και τους έφορους κάμπους, περπατήσαμε στη Ράουσα, περάσαμε γεφύρια και ρεματιές, θαυμάσαμε το καταπράσινο τοπίο και φτάσαμε στις πλούσιες σε βλάστηση και νερά Μένητες.

Χιλιομετρική απόσταση που διανύσαμε 6,1 χιλιόμετρα περίπου από τα 11,5 χιλιόμετρα της συνολικής απόστασης του μονοπατιού 1, που συνδέει τη Χώρα με τα γύρω χωριά της και το Μοναστήρι της Παναχράντου. Βαθμός δυσκολίας μέτριος και σε κάποια σημεία δύσκολος, εικόνες εκπληκτικές, διάθεση μέγιστη και ειλικρινά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ένα ΜΠΡΑΒΟ από το ANDROS ROUTES σε όλους που ήρθαν στη πεζοπορία και γέμισαν με τη θετική τους ενέργεια το μονοπάτι.

Μετά από δύο μήνες που οι καιρικές συνθήκες και η επιδημιολογική κατάσταση μας εμπόδισε να διοργανώσουμε πεζοπορία φροντίδας, ήταν πολύ αναζωογονητική η αλληλεπίδραση με τόσους ωραίους και ζωντανούς ανθρώπους που έρχονται κοντά μας και περπατάμε μαζί!

Επίσης ευχαριστούμε πολύ το πολιτιστικό σύλλογο “Άγιος Νικόλαος” για την ευγενική προσφορά της παραδοσιακής λαγάνας και του χώρου του Δημοτικού Σχολείου Λαμάρων. Να είστε όλοι καλά και μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη πεζοπορική μας δράση!

The post Πεζοπορία φροντίδας στο μονοπάτι νο.1, Κούλουμα 2022 στα Λάμυρα appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf