Tο εγχείρημα Andros Routes “ταξίδεψε” και στην Αφρική!

Tο εγχείρημα Andros Routes “ταξίδεψε” και στην Αφρική!

Tο εγχείρημα Andros Routes ταξίδεψε και στην Αφρική!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, παρουσιάστηκε το εγχείρημα Andros Routes, σε εκπαιδευόμενους εκπροσώπους φορέων, κυρίως από την Αφρικανική ήπειρο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού εργαστηρίου για την ερμηνεία και διαχείριση της κληρονομιάς.

Το 3ήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο “Introduction to Heritage Interpretation for Site Managers”, διοργανώθηκε από τον φορέα HERITAGE και το παρακολούθησαν στην πλειοψηφία τους εκπρόσωποι φορέων από τη γειτονική μας ήπειρο και συγκεκριμένα την Αιθιοπία, Ρουάντα, Κένυα, Ναμίμπια, Σουδάν, αλλά και δύο εκπρόσωποι φορέων από Τουρκία και Ελλάδα.

Μέσα από την παρουσίαση του εγχειρήματος Andros Routes, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Άνδρο και να μάθουν για το κοινωφελές έργο που γίνεται τα τελευταία 12 χρόνια σε σχέση με τα μονοπάτια, με στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας και την επανάχρηση του παλαιού πεζοπορικού δικτύου με οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Η έμφαση της παρουσίασης του εγχειρήματος Andros Routes ήταν όπως ζητήθηκε από τους εκπαιδευτές, στο πως το έργο επεδίωξε και σε ποιο βαθμό κατάφερε τη συμμετοχή και εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας της Άνδρου, ως παράδειγμα και καλή πρακτική για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “τρέχει” από το 2016 ο οργανισμός The Heritage Management Organization (HERITΛGE) με όραμα να μετατρέψει τα αγαθά του πολιτισμού της παγκόσμιας κληρονομιάς από αποσυντιθέμενα αντικείμενα μελέτης σε δυναμικές πηγές μάθησης, σε στοιχεία ενδυνάμωσης των τοπικών κοινωνιών και σε φορείς αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης.

Οι δράσεις του οργανισμού είναι κυρίως εκπαιδευτικές/επιμορφωτικές. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περί τα 1.400 άτομα από περισσότερες από 90 χώρες στα βασικά προγράμματα του οργανισμού, τα οποία παραδίδονται στην αγγλική γλώσσα και απευθύνονται στους επαγγελματίες αλλά και στους εκκολαπτόμενους διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν θα μπορουσαμε κλείνοντας να μην αναφέρουμε την γλυκιά φιλοφρόνηση εκπροσώπου Ακαδημίας για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ρουάντα, που έγραψε “ότι τους ενέπνευσε το παράδειγμα μας στην Άνδρο…” ότι πιο τιμητικό έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια για την προσπάθεια του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου.

Τον ευχαριστούμε!

Πληροφορίες

heritagemanagement.org

facebook.com/TheHeritageNation

The post Tο εγχείρημα Andros Routes “ταξίδεψε” και στην Αφρική! appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf