Ένα δυνατό και χρήσιμο 2ήμερο για τους παραγωγούς του νησιού μας

Ένα δυνατό και χρήσιμο 2ήμερο για τους παραγωγούς του νησιού μας

Πλήρες συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το 2ήμερο εργαστήρι ερμηνείας για όσους παράγουν και πωλούν προϊόντα της Άνδρου, με 18 συμμετέχοντες και 3 επισκέπτες.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν παραγωγοί τυριών, αλλαντικών, νωπών φρούτων και λαχανικών, γλυκών, ελαιολάδου, τουρσιών και ζυμαρικών, παραγωγοί προϊόντων μελιού, οινοποιοί, καθώς και παραγωγοί τσίπουρου και άλλων ποτών.

Η έμπειρη εκπαιδεύτρια Βάλια Στεργιώτη σε ένα εξαιρετικά διαδραστικό σεμινάριο, γεμάτο ασκήσεις, παραδείγματα, ανταλλαγές απόψεων, έδωσε με μεστό και ουσιαστικό τρόπο την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν διαφορετικούς τρόπους κατανόησης αλλά και παρουσίασης των προϊόντων τους, είτε στις παρουσιάσεις σε κοινά (σχολεία, εκθέσεις, τουρίστες), είτε στην γραπτή τους επικοινωνία (ετικέτες, πινακίδες, φυλλάδια, κ.α.), με στόχο να μετατρέψουν την επαφή των επισκεπτών με τα προϊόντα τους, σε μια ελκυστική εμπειρία, εγείροντας το ενδιαφέρον, όχι μόνο για τα τοπικα προϊόντα, αλλά και για την κληρονομιά του νησιού μας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη νέα πλήρως εξοπλισμένη έδρα για σεμινάρια του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου (ΕΚΑ), φορέα διαχείρισης των εγχειρημάτων Andros Routes και “Καθαρή, Πράσινη Άνδρος”, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο δράσης με τίτλο “100 σκαλοπάτια τροφής και μνήμης”, δράση του ΕΚΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη με αναμενόμενο ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.

Τη δεύτερη μέρα του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον εντυπωσιακό χώρο του οινοποιείου Κουρτέση στα Υψηλού. Ο οικοδεσπότης Μάκης Κουρτέσης υποδέχθηκε και ξενάγησε τους συμμετέχοντες στον εκπληκτικό χώρο του οινοποιείου, με πλούσιο κέρασμα και δοκιμές των κρασιών του κτήματος. Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με την καταγραφή μερικών πρώτων ιδεών για τη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών της Άνδρου και την εξαιρετικά χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, αλλά και με τον καθορισμό νέας συνάντησης μεταξύ των παραγωγών στα σκαριά για κοινές δράσεις.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη τους στο σεμινάριο, το Ανδριακό Παντοπωλείο και τον Αχιλλέα Γρηγορακάκη για τα κεράσματα τοπικών προϊόντων, καθώς επίσης και την Χαρίκλεια Δανιόλου για τα κεράσματα της, όπως επίσης και την Δέσποινα Χατζόγλου και την Κατερίνα Βάρελη για τα κεράσματα εκ μέρους του Συλλόγου Μενήτων, αλλά και όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν φέροντας τα προϊόντα τους για τις ασκήσεις και τα οποία μετατράπηκαν σε κεράσματα! Ιωάννα Πολίτου και Βιολέττα Λούβαρη, Γιαννούλη Πέτσα, Νίκο Χρηστίδη, Γιάννη Ζαρίκο, Βικτωρία Λουκίσα, Δημήτρη Στάβαρη, Λευτέρη Καρυστινό, Δημοσθένη Βαρούτη, Κατερίνα και Μιχάλη Τριδήμα, Κατερίνα Πανταζή, Δημήτρη Μανιδάκη και Κώστα Τριδήμα. Θερμές ευχαριστίες προς την Ελένη και τον Μάκη Κουρτέση για τη ζεστή φιλοξενία τους στο οινοποιείο Κουρτέση.

Θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις για επόμενες δράσεις.

The post Ένα δυνατό και χρήσιμο 2ήμερο για τους παραγωγούς του νησιού μας appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf