Απολογισμός 6ης πεζοπορίας φροντίδας – κυκλική Λειβαδίων μονοπάτι 17

Απολογισμός 6ης πεζοπορίας φροντίδας – κυκλική Λειβαδίων μονοπάτι 17

Κείμενο: Άννα Καλατζή
Φωτογραφίες: Αθήνα Κυρτάτα, Gerard Kramer
Απόδοση στα Αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

1η του Μάη… πολυτραγουδισμένη μέρα πολυσήμαντων εορτασμών και επετείων… και η ομάδα μας, θεματοφύλακας των διαδρομών της Άνδρου, αποφάσισε να οδηγήσει το κόσμο… που αλλού;… Μα στην εύφορη κοιλάδα των Λειβαδίων.

9.30 το πρωί της Δευτέρας η συνάντηση των εθελοντών μας με τους συμμετέχοντες…33 τελικά στον αριθμό… έξω από το ανοικτό θέατρο της Άνδρου. Μετά τις καθιερωμένες συστάσεις αρχίσαμε να βαδίζουμε προς την Άβυσσο περάσαμε το Μεγάλο Ποταμό στο πέτρινο τοξωτό γεφύρι και κατευθυνθήκαμε προς τα αριστερά για να ανέβουμε το Πέρα χωριό ατενίζοντας τους ατελειωτους μπαξέδες με τα ξινά, αλλού ανθισμένα, αλλού με κίτρινους και πορτοκαλί καρπούς. Βγήκαμε στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, κατηφορίσαμε ξανά στο ποτάμι για να μπούμε πάλι αριστερά στο Κάτω χωριό και να περάσουμε ξανά απέναντι το Μεγάλο Ποταμό να βαδισουμε στο Μέσα χωριό και να γυρίσουμε προς τα αριστερά στο ποτάμι βαδίζοντας παραλληλα εκεί προς το πάρκο των Λειβαδίων όπου ο Σύλλογος του χωριού, “Άγιος Κωνσταντίνος “, είχε στήσει το γλέντι για τον εορτασμό του οργασμού της φύσης που περιβάλλει τα χωριά τους, απλωμένα νωχελικα πάνω δεξιά και αριστερά από το ποτάμι, αγναντεύοντας την εύφορη κοιλάδα τους, περιτοιχισμένη με ψηλούς πέτρινους τοίχους.

Ο εορτασμός του Συλλόγου, οργανωμένος ως τη τελευταία λεπτομέρεια εντυπωσίασε τους περιπατητές και μας συνεπήρε σε μία απολαυστική περιπλάνηση των αισθήσεων με τη μουσική των αδερφών Τογια, που σε ωθούσε να στριφογυριζεις στους ρυθμούς των νησιωτικων χορών, με τα πολύχρωμα στεφάνια λουλουδιών, που οι κυρίες του Συλλόγου είχαν φτιάξει, αλλά και με τις γαργαλιστικές λιχουδιές που ψήνονταν στα κάρβουνα. Όλα συντέλεσαν ώστε η ακοή, η όραση, η όσφρηση και η γεύση να γιορτάζουν μαζί με τη φύση τριγύρω. Και φυσικά όταν όλες αυτές οι αισθήσεις ικανοποιουνται…τότε και η αφή μοιράζει αγάπη!!!

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τη συμμετοχή σας και ευχόμαστε ο σκοπός του εγχειρήματός μας να εμπνεύσει όσους έρχονται να περπατήσουν μαζί μας, για την ανάπτυξη της πεζοπορικής κουλτούρας και τη προστασία της φύσης και του πολιτισμού.
Δείτε την διαδρομή εδω: androsroutes.gr/kentriki-andros/xwra-libadia

The post Απολογισμός 6ης πεζοπορίας φροντίδας – κυκλική Λειβαδίων μονοπάτι 17 appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf