Απολογισμός 13ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 Σχόλη – Άνω Γαύριο – Άγιος Πέτρος – Σχόλη!

Απολογισμός 13ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 Σχόλη – Άνω Γαύριο – Άγιος Πέτρος – Σχόλη!

Κείμενο: Νίκος Παρασκευόπουλος, Κατερίνα Πανταζή
Φωτογραφίες: Αντώνης Σάσσαλος, Κατερίνα Πανταζή
Απόδοση στα Αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Βουνού*, πέντε πεζοπόροι από το Γαύριο, το Άνω Γαύριο και το Φελλό, συγκεντρωθήκαμε στις 10.30 το πρωί στη Σχόλη στην αρχή του κυκλικού μονοπατιού 15α.
Ο καιρός ήταν υπέροχος, με ήλιο, άπνοια και θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς, τέλειος δηλαδή για πεζοπορία, παρόλο που τις προηγούμενες μέρες έβρεχε συνέχεια, γεγονός που άδικα απέτρεψε πολλούς από το να έρθουν ακυρώνοντας τη συμμετοχή τους. Ακόμα και πέντε άτομα όμως είναι αρκετά για να φροντίσουν το μονοπάτι και να το διατηρήσουν ανοιχτό με τα βήματά τους. Έτσι λίγοι και καλοί περπατήσαμε την κυκλική διαδρομή σαν μία όμορφη παρέα.

Το μονοπάτι ήταν καθαρό και καλά σηματοδοτημένο, βγάλαμε λίγους θάμνους και κλαδιά που είχαν θαφτεί από το χώμα που είχε παρασύρει η βροχή.
Η διαδρομή ήταν γεμάτη με ανθισμένο ρείκι που σκόρπιζε όλες τις αποχρώσεις του μωβ κι όλα τα αρώματα του βουνού, ενώ τα πρώτα χόρτα που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο βουνό έλαμπαν με τις τελευταίες στάλες βροχής πάνω τους.
Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχαμε παρέα κατσικούλες με τα νεογέννητα κατσικάκια τους.
Έτσι, απολαμβάνοντας την όμορφη παρέα και τη φύση, έκλεισε άλλη μια πεζοπορία φροντίδας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην πεζοπορία φροντίδας και ιδιαιτέρως τον Νίκο Παρασκευόπουλο, άγγελο-φύλακα του μονοπατιού.
Σας περιμένουμε κι εσάς στην τελευταία για το 2023 πεζοπορία φροντίδας την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023!

*Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

The post Απολογισμός 13ης πεζοπορίας φροντίδας 2023 Σχόλη – Άνω Γαύριο – Άγιος Πέτρος – Σχόλη! appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf