Στην καρδιά μας άνοιξη ή στην καρδιά της άνοιξης: απολογισμός 6ης πεζοπορίας φροντίδας για το 2024

Στην καρδιά μας άνοιξη ή στην καρδιά της άνοιξης: απολογισμός 6ης πεζοπορίας φροντίδας για το 2024

Κείμενο: Γιάννης Τριδήμας, Κατερίνα Πανταζή
Φωτογραφίες: Αντώνης Σάσσαλος, Παντελής Σιαμπάνος, Βαλεντίνη Δεσκουλίδου, Κατερίνα Πανταζή, Nicole Visser
Απόδοση στα Αγγλικά: Κατερίνα Πανταζή

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, 25 πεζοπόροι, route angels, ντόπιοι από Μερμηγκιές και Άη Γιάννη Μακροταντάλου, Φελλό, Γαύριο, Στιβάρι, Κόρθι, Νειμποριό, Λάμυρα αλλά και επισκέπτες του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας – και λίγοι ξένοι από Γερμανία και Ολλανδία, πήραμε μέρος στην 6η πεζοπορία φροντίδας στην διαδρομή 14, από την Αγία Ειρήνη μέχρι τον Αμόλοχο. Ο καιρός ήπιος με ήλιο και λίγα σύννεφα μας χάρισε μια ευχάριστη μέρα.

Στο ρέμα των Φρουσαίων κόψαμε λίγη βλάστηση και κάναμε διάλειμμα στο συνηθισμένο ξέφωτο με τα βράχια και τις λιμνούλες. Στην πορεία θαυμάσαμε τα ερείπια των νερόμυλων και συζητήσαμε την ιστορία τους και την τεχνική πλευρά τους. Το ρέμα είχε αρκετό νερό αλλά η κλιματική αλλαγή αισθητά μειώνει την ροή από χρόνο σε χρόνο.

Η ανηφόρα για τον Αμόλοχο, αρκετά απότομη, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια που πάντοτε μετριάζεται με μικρές στάσεις. Μια πορτοκαλιά μας ξεδίψασε με τους καρπούς της ενώ η θέα που απλωνόταν στο Κάβο Ντόρο όσο ανεβαίναμε στο χωριό του Αμολόχου μας αποζημίωσαν για την ανηφόρα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην πεζοπορία φροντίδας!
Σας περιμένουμε στην επόμενη το Σάββατο 23 Μαρτίου!

The post Στην καρδιά μας άνοιξη ή στην καρδιά της άνοιξης: απολογισμός 6ης πεζοπορίας φροντίδας για το 2024 appeared first on Andros Routes.

Facebook
Twitter
Email
Print

Σχετικά Άρθρα

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf Banner Espa EnEspa Banner En Pdf